1. Home
  2. GK Questions
  3. General English
  4. Antonyms

Antonyms — GK Questions with Answers

64 questions
  1. Choose the antonym of “able”.
    1. agree
    2. ascend
    3. beginning
    4. unable
    Show answer

    Answer: (D) unable

    able ↔ unable, incapable

  2. Choose the antonym of “accept”.
    1. refuse
    2. appear
    3. barren
    4. blame
    Show answer

    Answer: (A) refuse

    accept ↔ reject, refuse

  3. Choose the antonym of “advance”.
    1. bright
    2. retreat
    3. ascend
    4. beginning
    Show answer

    Answer: (B) retreat

    advance ↔ retreat, withdraw

  4. Choose the antonym of “ancient”.
    1. blame
    2. borrow
    3. recent
    4. barren
    Show answer

    Answer: (C) recent

    ancient ↔ modern, recent

  5. Choose the antonym of “arrival”.
    1. beginning
    2. bright
    3. busy
    4. departure
    Show answer

    Answer: (D) departure

    arrival ↔ departure, exit

  6. Choose the antonym of “artificial”.
    1. genuine
    2. blame
    3. borrow
    4. able
    Show answer

    Answer: (A) genuine

    artificial ↔ natural, genuine

  7. Choose the antonym of “beautiful”.
    1. accept
    2. ugly
    3. bright
    4. busy
    Show answer

    Answer: (B) ugly

    beautiful ↔ ugly, plain

  8. Choose the antonym of “bitter”.
    1. able
    2. advance
    3. pleasant
    4. borrow
    Show answer

    Answer: (C) pleasant

    bitter ↔ sweet, pleasant

  9. Choose the antonym of “calm”.
    1. clever
    2. complex
    3. cruel
    4. agitated
    Show answer

    Answer: (D) agitated

    calm ↔ agitated, stormy

  10. Choose the antonym of “careful”.
    1. reckless
    2. cold
    3. constructive
    4. deep
    Show answer

    Answer: (A) reckless

    careful ↔ careless, reckless

  1. Choose the antonym of “clean”.
    1. descend
    2. dirty
    3. complex
    4. cruel
    Show answer

    Answer: (B) dirty

    clean ↔ dirty, filthy

  2. Choose the antonym of “close”.
    1. deep
    2. difficult
    3. open
    4. constructive
    Show answer

    Answer: (C) open

    close ↔ distant, open

  3. Choose the antonym of “combine”.
    1. cruel
    2. descend
    3. disclose
    4. separate
    Show answer

    Answer: (D) separate

    combine ↔ separate, divide

  4. Choose the antonym of “construct”.
    1. destroy
    2. deep
    3. difficult
    4. calm
    Show answer

    Answer: (A) destroy

    construct ↔ demolish, destroy

  5. Choose the antonym of “courage”.
    1. careful
    2. cowardice
    3. descend
    4. disclose
    Show answer

    Answer: (B) cowardice

    courage ↔ cowardice, fear

  6. Choose the antonym of “dark”.
    1. calm
    2. clean
    3. light
    4. difficult
    Show answer

    Answer: (C) light

    dark ↔ bright, light

  7. Choose the antonym of “early”.
    1. eternal
    2. fail
    3. fast
    4. late
    Show answer

    Answer: (D) late

    early ↔ late, delayed

  8. Choose the antonym of “empty”.
    1. occupied
    2. extravagant
    3. false
    4. fertile
    Show answer

    Answer: (A) occupied

    empty ↔ full, occupied

  9. Choose the antonym of “enrich”.
    1. foolish
    2. deprive
    3. fail
    4. fast
    Show answer

    Answer: (B) deprive

    enrich ↔ deprive, impoverish

  10. Choose the antonym of “expand”.
    1. fertile
    2. fragile
    3. shrink
    4. false
    Show answer

    Answer: (C) shrink

    expand ↔ contract, shrink

  1. Choose the antonym of “extrovert”.
    1. fast
    2. foolish
    3. fresh
    4. introvert
    Show answer

    Answer: (D) introvert

    extrovert ↔ introvert, reserved

  2. Choose the antonym of “faithful”.
    1. unfaithful
    2. fertile
    3. fragile
    4. early
    Show answer

    Answer: (A) unfaithful

    faithful ↔ disloyal, unfaithful

  3. Choose the antonym of “famous”.
    1. empty
    2. unknown
    3. foolish
    4. fresh
    Show answer

    Answer: (B) unknown

    famous ↔ unknown, obscure

  4. Choose the antonym of “feeble”.
    1. early
    2. enrich
    3. sturdy
    4. fragile
    Show answer

    Answer: (C) sturdy

    feeble ↔ strong, sturdy

  5. Choose the antonym of “generous”.
    1. gloomy
    2. heavenly
    3. imaginary
    4. stingy
    Show answer

    Answer: (D) stingy

    generous ↔ stingy, miserly

  6. Choose the antonym of “genuine”.
    1. artificial
    2. happy
    3. humble
    4. increase
    Show answer

    Answer: (A) artificial

    genuine ↔ fake, artificial

  7. Choose the antonym of “glad”.
    1. innocent
    2. sad
    3. heavenly
    4. imaginary
    Show answer

    Answer: (B) sad

    glad ↔ sad, sorrowful

  8. Choose the antonym of “guilty”.
    1. increase
    2. interior
    3. blameless
    4. humble
    Show answer

    Answer: (C) blameless

    guilty ↔ innocent, blameless

  9. Choose the antonym of “harmful”.
    1. imaginary
    2. innocent
    3. introvert
    4. harmless
    Show answer

    Answer: (D) harmless

    harmful ↔ harmless, beneficial

  10. Choose the antonym of “honest”.
    1. deceitful
    2. increase
    3. interior
    4. generous
    Show answer

    Answer: (A) deceitful

    honest ↔ dishonest, deceitful

  1. Choose the antonym of “ignorant”.
    1. genuine
    2. learned
    3. innocent
    4. introvert
    Show answer

    Answer: (B) learned

    ignorant ↔ learned, knowledgeable

  2. Choose the antonym of “important”.
    1. generous
    2. glad
    3. insignificant
    4. interior
    Show answer

    Answer: (C) insignificant

    important ↔ trivial, insignificant

  3. Choose the antonym of “joy”.
    1. lazy
    2. light
    3. mercy
    4. sorrow
    Show answer

    Answer: (D) sorrow

    joy ↔ sorrow, grief

  4. Choose the antonym of “just”.
    1. unfair
    2. lenient
    3. majority
    4. minute
    Show answer

    Answer: (A) unfair

    just ↔ unjust, unfair

  5. Choose the antonym of “knowledge”.
    1. moist
    2. ignorance
    3. light
    4. mercy
    Show answer

    Answer: (B) ignorance

    knowledge ↔ ignorance, illiteracy

  6. Choose the antonym of “legal”.
    1. minute
    2. mortal
    3. unlawful
    4. majority
    Show answer

    Answer: (C) unlawful

    legal ↔ illegal, unlawful

  7. Choose the antonym of “liberty”.
    1. mercy
    2. moist
    3. miser
    4. slavery
    Show answer

    Answer: (D) slavery

    liberty ↔ slavery, captivity

  8. Choose the antonym of “major”.
    1. trivial
    2. minute
    3. mortal
    4. joy
    Show answer

    Answer: (A) trivial

    major ↔ minor, trivial

  9. Choose the antonym of “maximum”.
    1. just
    2. minimum
    3. moist
    4. miser
    Show answer

    Answer: (B) minimum

    maximum ↔ minimum, least

  10. Choose the antonym of “mighty”.
    1. joy
    2. knowledge
    3. feeble
    4. mortal
    Show answer

    Answer: (C) feeble

    mighty ↔ weak, feeble

  1. Choose the antonym of “narrow”.
    1. normal
    2. ordinary
    3. perfect
    4. wide
    Show answer

    Answer: (D) wide

    narrow ↔ wide, broad

  2. Choose the antonym of “necessary”.
    1. optional
    2. odd
    3. partial
    4. persist
    Show answer

    Answer: (A) optional

    necessary ↔ unnecessary, optional

  3. Choose the antonym of “noble”.
    1. polite
    2. ignoble
    3. ordinary
    4. perfect
    Show answer

    Answer: (B) ignoble

    noble ↔ ignoble, mean

  4. Choose the antonym of “obedient”.
    1. persist
    2. practical
    3. rebellious
    4. partial
    Show answer

    Answer: (C) rebellious

    obedient ↔ disobedient, rebellious

  5. Choose the antonym of “optimist”.
    1. perfect
    2. polite
    3. pretentious
    4. pessimist
    Show answer

    Answer: (D) pessimist

    optimist ↔ pessimist, cynic

  6. Choose the antonym of “outrageous”.
    1. acceptable
    2. persist
    3. practical
    4. narrow
    Show answer

    Answer: (A) acceptable

    outrageous ↔ reasonable, acceptable

  7. Choose the antonym of “peace”.
    1. necessary
    2. war
    3. polite
    4. pretentious
    Show answer

    Answer: (B) war

    peace ↔ war, conflict

  8. Choose the antonym of “permanent”.
    1. narrow
    2. noble
    3. transient
    4. practical
    Show answer

    Answer: (C) transient

    permanent ↔ temporary, transient

  9. Choose the antonym of “rapid”.
    1. rich
    2. safe
    3. sharp
    4. slow
    Show answer

    Answer: (D) slow

    rapid ↔ slow, gradual

  10. Choose the antonym of “reject”.
    1. approve
    2. sacred
    3. senior
    4. sincere
    Show answer

    Answer: (A) approve

    reject ↔ accept, approve

  1. Choose the antonym of “rigid”.
    1. success
    2. flexible
    3. scatter
    4. simple
    Show answer

    Answer: (B) flexible

    rigid ↔ flexible, pliable

  2. Choose the antonym of “safe”.
    1. strong
    2. sympathy
    3. risky
    4. shrink
    Show answer

    Answer: (C) risky

    safe ↔ dangerous, risky

  3. Choose the antonym of “senior”.
    1. spacious
    2. surrender
    3. rare
    4. junior
    Show answer

    Answer: (D) junior

    senior ↔ junior, subordinate

  4. Choose the antonym of “simple”.
    1. complicated
    2. superior
    3. rapid
    4. remember
    Show answer

    Answer: (A) complicated

    simple ↔ complex, complicated

  5. Choose the antonym of “strong”.
    1. rough
    2. weak
    3. transient
    4. reject
    Show answer

    Answer: (B) weak

    strong ↔ weak, frail

  6. Choose the antonym of “surrender”.
    1. rigid
    2. save
    3. fight
    4. real
    Show answer

    Answer: (C) fight

    surrender ↔ resist, fight

  7. Choose the antonym of “temporary”.
    1. transparent
    2. unite
    3. variable
    4. permanent
    Show answer

    Answer: (D) permanent

    temporary ↔ permanent, lasting

  8. Choose the antonym of “tight”.
    1. slack
    2. ugly
    3. valid
    4. virtue
    Show answer

    Answer: (A) slack

    tight ↔ loose, slack

  9. Choose the antonym of “traitor”.
    1. waste
    2. patriot
    3. vacant
    4. victory
    Show answer

    Answer: (B) patriot

    traitor ↔ patriot, ally

  10. Choose the antonym of “unite”.
    1. vanquish
    2. wholesale
    3. separate
    4. vertical
    Show answer

    Answer: (C) separate

    unite ↔ divide, separate

  1. Choose the antonym of “valid”.
    1. visible
    2. wise
    3. thick
    4. invalid
    Show answer

    Answer: (D) invalid

    valid ↔ invalid, void

  2. Choose the antonym of “victory”.
    1. loss
    2. weak
    3. temporary
    4. timid
    Show answer

    Answer: (A) loss

    victory ↔ defeat, loss

  3. Choose the antonym of “vanquish”.
    1. truth
    2. surrender
    3. zenith
    4. tight
    Show answer

    Answer: (B) surrender

    vanquish ↔ surrender, yield

  4. Choose the antonym of “wise”.
    1. traitor
    2. urban
    3. unwise
    4. thin
    Show answer

    Answer: (C) unwise

    wise ↔ foolish, unwise

More chapters in this subject